Home » » 13 Rakamı Hristiyanlar için neden uğursuzdur.

13 Rakamı Hristiyanlar için neden uğursuzdur.

Posted by internetten nasıl para kazanırım, internetten hızlı para kazanma yolları on 29 Aralık 2014 Pazartesi

13 rakamı ile ilgili olarak aşağıda paylaştıklarımızı okuduğunuzda adamlara bir nebze hak vermemek elde değil. Biz Müslümanlar için hayırlı bir rakam olsa gerek 13 rakamı. Hristiyanların bazı grupları 13 rakamının lanetinden o kadar korkarlar ki bazı evlerin 13. Katı yoktur. 12’den direk 14’e atlar. 13 numaralı oda kullanmazlar. 13 numaralı otobüs ve uçak koltuğu kullanmazlar.
Bİrçok korku filmine konu olmuştur. 13. Cuma isimli filmi film izlemeyi seven kişilerin duymamış olma ihtimali pek azdır. 

İşte Hristiyanlar için 13 Rakamının Uğursuz kabul edilmesinin sebepleri

1.  Hristiyanlar için 13 rakamının uğursuzluğu Hz. İsa ile başlar inanışa göre Hz.İsa çarhıma gerilmeden önceki yemeğinde 13 kişi bulunmaktadır. (Hz.İsa ve 12 Havarisi)
Bu nedenle Hıristiyanlarda akşam yemeğinde 13 kişi bir araya gelirse bunlardan birinin başına bir felaket geleceğine inanılır. Sonraları 13 sayısını çağrıştıran bu sayının içinde geçtiği her şey lanetli, kötü, korkunç olarak nitelendirilmeye başlanmıştır.

2.  İbraniler’e göre 13 sayısının uğursuz olmasının nedeni İbrani alfabesinin 13’üncü harfinin “mavet” (ölüm) sözcüğünün ilk harfi olan “m” olmasıydı. Bu nedenledir ki  Hammurabi kanunları listesinde de 13 sayısı atlanmıştı.

3. İskandinav mitolojisinde, İskandinav tanrılarının en kötülerinden olan Loki, Valhalla’daki on iki kişilik bir şölene davetsiz olarak gitmişti. 13’üncü kişi olarak gittiğinde, gözyaşı tanrısı olarak da anılan, adının anlamı “Muzaffer” olan, yakışıklı ve adil Baldr’ın ölümüne yol açtığından, bu sayı uğursuz olarak anılmaktadır.

4. 13 Ekim 1307 Cuma günü, Fransa Kralı Philippe ile Papa Clemens’in işbirliği sonucu Tapınak Şövalyeleri’nin çoğu tutuklanıp idam edilmiştir.(Bu nedenle tapınak şövalyelerince de 13 rakamı uğursuz kabul edilir.)

5.  13 sayısının uğursuzluğuna duyulan inancın kökeninde bir yıl içinde ayın 13 kez dolunay olarak gözükmesinin yattığını söyleyenler de vardır.

6. Ünlü katiller Jack the Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy ve Albert de Salvo’nun adları 13 harften oluşur.
7. Hz. Muhammed (sas) 571 senesinde doğmuştur. Doğum yılının rakamları toplamı 5+7+1=13 etmektedir.

8. İstanbul 29 Mayıs 1453 Salı günü Türkler tarafından fethedilmiştir. 1453 tarihinin rakamlarının toplamı (1 + 4 + 5 + 3 =13) "on üç" eder. 

9.  Selahattin Eyyubi Haçlı seferlerinin on üçüncüsünde, onları kesin bir yenilgiye uğratmıştır ve kudüs’ü fetih etmiştir. Bu nedenle 13 rakamı tüm Hristiyan alemi için uğursuz kabul edilmektedir.

Belki bunlara birkaç şey daha eklenebilir. Ama bizce adamların korkması ve uğursuz saylamaları için bu kadarı yeter de artar bile. Biz için aynı şey geçerli olsaydı bizde korkardık herhalde.




0 yorum:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir

Blogger tarafından desteklenmektedir.
.comment-content a {display: none;}