Home » » Bitcoin Expo 2015’te Cointellect ile yapılan Röportaj

Bitcoin Expo 2015’te Cointellect ile yapılan Röportaj

Posted by internetten nasıl para kazanırım, internetten hızlı para kazanma yolları on 26 Ocak 2015 Pazartesi

720_aHR0cDovL2NvaW50ZWxlZ3JhcGguY29tL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3L2ExNWYwZDA2NWFiZDVjODRiZDVjZDFlNDRlY2FlZTc0LnBuZw==
Bitcoin Expo 2015 London’da CoIntellect Operasyon Şefi Helder Rodrigues ile yapılan röportaj;
CoIntellect Operasyon Şefi Helder Rodrigues: Bulut Kazım, Kripto Paranın Temelidir
24 Ocak Londra’daki Bitcoin Expo 2015’in ilk günüydü. Ücretsiz olan bu organizasyonun 2014’te gündeme gelen kazım sponsoru olan bulut kazım servis sağlayıcısı CoIntellect idi.
CoinTelegraph olarak CoIntellect’in COO’su Helder Rodrigues ile sorunları, bulut kazım sektörüne hakim olan havayı ve CoIntellect’in Expo’dan beklentilerini konuştuk.
CoinTelegraph: Bitcoin Expo 2015’te neler görmeyi bekliyorsunuz ve beklentileriniz neler? Bu ücretsiz organizasyonların Kriptoparaya yeni başlayanlar açısından faydalı olduğunu düşünüyor musunuz?
Helder Rodrigues: Bizim ana hedefimiz kriptopara endüstrisindeki kullanıcılara cana yakın olmak, şirket olarak sektöre güveni arttırmak. Aynı zamanda kripto para sektöründe bizimle aynı düşünceyi paylaşan kripto para kullanıcıları ile birlikte olmaktan onlarla tanışmaktan memnunuz. Onlarla olan birlikteliği geliştirmek onlarla köprü kurmak ve bilgi paylaşmayı umut ediyoruz.
Bu etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Brüksel’deki konuşmamızda belirttiğimiz gibi bu tür organizasyonların sayısını arttırarak, bilinirliği ve sektördeki yeni gelişmeleri paylaşmamız gerekiyor. Kripto paranın global ekonomi üzerinde bir geleceği olduğuna inanıyoruz.
CoinTelegraph: Bu organizasyondaki en büyük açıklamanız hakkında bilgi paylaşabilir misiniz?
Helder Rodrigues: First Swiss kart ve CryptoPay ile işbirliğimiz ile birlikte CoIntellect kullanıcılarının ATM kartları ile ödeme alabilmesini sağlayacak bir yapı kuruyoruz. Bugün açıkladığımız üzere bu kartlar sayesinde saniyeler içinde ödeme çekebilecekler.
CoinTelegraph: Sitenizde bulut kazımın kazım işinin geleceği olduğu yazıyor, bu konudaki düşünceleriniz neler?
Helder Rodrigues: Biz bulut kazımın kripto para sektörü için ilk adım olduğunu düşünüyoruz. Eğer ortada bir para yoksa bunun takası da mümkü olamaz. Sonuç olarak her zaman birilerinin kazmasına ihtiyaç duyulacaktır. Bulut kazım, tekil kazıma göre avantajlı olduğunu çoktan kanıtladı. Kazanan bir havuza dahil olmak yüksek başarımlı kazımı düşük maliyetlerle yapmayı mümkün kılıyor.
CoinTelegraph: BTC fiyatının düşmesi CEX.IO gibi bazı bulut kazım şirketlerinin operasyonlarını durdurmasına sebep oldu. Siz kendi kazım operasyonlarınızın kazançlı ve faal olması konusunda müşterilerinizi nasıl ikna ettiniz?
Helder Rodrigues: En baştan herşeyi açık olarak açıkladık. Sitemizde sektörel değişimlerden dolayı kazımdan elde edilebilecek kazancın garanti olmadığını belirttik. Her zaman kullanıcılarımızın ve şirketin en iyi kazancı elde etmesi için çalışıyoruz. Bu yüzden çekim ücreti gibi önleyici tedbirler aldık. Bu kısa süreli olarak bazı kullanıcılarda rahatsızlığa sebep oldu. Ancak, biz bu eylemin bize güvenip inanarak yatırım yapanlara karşı sorumluluğumuzu devam ettirebilmek için yapılabilecek en iyi hamle olduğunu düşünüyoruz.
CoinTelegraph: Geçen yılın sonuna doğru ödemeleri reddetmenizle ilgili olarak pek çok eleştiri aldınız. Bu sorunları ne şekilde çözdünüz?
Helder Rodrigues: Öncelikle hiç bir zaman ödeme yapmayı reddetmedik. Uzun tatil döneminden dolayı bazı ödemeler gecikti ve bu dönem zarfında beklediğimizden fazla ödeme talebi aldık. Dogecoin ana ödeme yöntemimiz buna paralel PayPal ve CryptoPay’i de destekleyici olarak kullanıyoruz. Her iki yöntemin de belli bir kapasitesi var ve maalesef her iki yöntem de çok hızlı şekilde limitlere ulaştı ve kaçınılmaz olarak birikme yaşandı. Tatil dönemini ilk kez yaşayan bir şirket olarak konuyla ilgili dersler çıkardık ve gelecek yıllarda yaşanmaması için gerekli adımları atacağız.
CoinTelegraph: Dogecoin’e destek verdiğiniz gibi Crypto Start-uplara da destek veriyorsunuz. CoIntellect şu ana kadar hangi yatırımlara destek verdi ve 2015 için en çok ümit olduklarınız hangileri?
Helder Rodrigues: Bunlardan biri Codius projesine benzeyen bir proje. Ancak bizim durumumuzda “Codium” olarak isimlendiriyoruz. Açılımı CoIntellect Dağıtılmış Evrensel Kazım Protokolü. Dağıtılmış güvenli bir internet uygulaması kurmaya yönelik bir girişim. Bu projenin tanıtımını 2015’in 3. çeyreğinde yapacağız. Polonyalı bir yatırım grubu projemizle yakından ilgileniyor ve 1 milyon kullanıcıya ulaştığında yatırım yapmayı düşünüyor.
Yeni fonladığımız bir diğer proje ise akıllı sözleşme platformu. Ethereum konseptine hakim üç kişilik yazılım ekibi ile çalışıyoruz. Bunlar 2015 için seçtiklerimizden ve mining sektörünü daha da genişletmek istiyoruz. Sektöre yeni fikirlerin eklendiğini görüyor ve bunların kripto para sektörün ve yeni nesil bankacılıkta bir sonraki büyük olay olabileceğini düşünüyoruz.
Bu röportaj cointelegraph.com adresinde yayınlanmış olup, Türkçe’ye çevrilmiştir.


0 yorum:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir

Blogger tarafından desteklenmektedir.
.comment-content a {display: none;}