Home » , » MOBİL UYGULAMALAR İLE PARA KAZANMANIN YOLLARI

MOBİL UYGULAMALAR İLE PARA KAZANMANIN YOLLARI

Posted by internetten nasıl para kazanırım, internetten hızlı para kazanma yolları on 28 Aralık 2014 Pazar


Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mobil kullanıcı sayısı hızla artmakta. Mobil İnternet'te bu kadar yoğun ilgi olunca hali ile internet sağlayıcılar başta olmak üzere internet sağlayıcıları ve internet kullanıcıları bu yoğunluğu değerlendirmenin yollarını arıyor ve her gün başka bir mobil yeniliği hayatımıza sokuyorlar. Tabi internetten para kazanmak isteyen kullanıcılar içinde bu es geçilemeyecek bir alan olmaya başladı. Şimdi size mobil internet kullanarak mobil uygulamalar ile para kazanmanın birkaç yolunu tanıtmaya çalışacağız.


·       Mobil uygulama satışı yaparak para kazanma

Öncelikle internet kullanıcılarının ihtiyacına, kullanım alışkanlıklarını yönelik bir mobil uygulama oluşturmamız gerekli. Mobil uygulama oluşturmak için hazır mobil uygulama sağlayıcı internet siteleri mevcut. Buraya bakabilirsiniz. Çok basit işlemlerle mobil uygulama oluşturabilir ve bu uygulamayı android ve ios gibi platformlarda pazarlayabilirsiniz. Önemli olan burada kullanıcıların ilgisini çekecek uygulama oluşturma. Mesela yakın zamanda Google play üzerinde “ ezan vakti telefonu otomatik sessize alma” diye bir uygulamaya rastladık. Günlük hayatta çok sık karşımıza çıkan ve insanlar gördüğünde hemen merak uyandıran bir uygulama. Bunun gibi farklı günlük hayatta kullanımına yönelik mobil uygulama oluşturup Mobil uygulama satışı yaparak Mobil uygulamalar ile para kazanabilirsiniz. Burada uygulamamızın ücret oluşundan bahsediyoruz. Sadece uygulamamız üzerinden para kazanma üzerine yoğunlaşıyoruz.

·         Ücretli Mobil Uygulama İle Para Kazanma.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi bir mobil uygulama oluşturduğumuz varsayalım. Bu uygulamanın gerçekten kullanıcı ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorsanız.  Uygulamanızı kullanıcılara belirli ücret karşılığında sunabilirsiniz. Kullanıcı uygulamanızı her indirdiğinde sizin belirlediğiniz oranda size para ödemesi yapar bu sayede mobil uygulamalar ile para kazanabilirsiniz. Fakat bu yöntemi acemi diyebileceğimiz kullanıcılar için tavsiye etmek çok zor. Ama yine de bir seçenek. Mobil uygulamanızı tamamen ücretli olarak sunmak yerine bir kısmını ücretli bir kısmını ücretsiz olarak sunabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar sizin uygulamanızı test etme fırsatı bulurlar ve daha fazlası için para ödemek konusunda çekinceleri kalmaz.
·         Mobil Uygulamalar ile reklam geliri sağlama
Mobil uygulamanızdan gelir elde etmenin diğer bir yolu da uygulamanızı tamamen ücretsiz olarak piyasaya sürmek. İlk bakışta ücretsiz bir uygulamadan gelir elde etmek mümkün değil gibi geliyor olsa da, mobil reklamlar bu konuda çözüm olabilir. Aktif olarak kullanılacak uygulamanızda yer alacak, konunuzla ilgili reklamlar hem sizin için bir gelir kaynağı, hem de kullanıcılarınız için ilgili fırsatlardan haberdar olmak için bir yöntem olabilir. Daha fazla kullanıcıya ulaşmanız sizin ileriye dönük olarak kredinizi artıracaktır. Sonraki adımlarda ilerlerken giriş aşamasında yaşadığınız sıkıntıların azalacaktır. Buda daha fazla reklam daha fazla gelir anlamına gelecektir.
·         Mobil uygulamalar ile ürün veya hizmet satışı
Mobil uygulamanızı oluştururken illa reklam veya direk mobil uygulama satışı yapmak amaçlı oluşturmak zorunda değilsiniz. Mobil uygulamalar ile ürün veya hizmet satışı yaparak ta para kazanmanız mümkün. Örneğin bir sesli kitap yazıp, bunun satışını yapabilirsiniz. Bu örnekleri çoğaltmamız mümkün. Küçük bir oyun yaparak yaptığınız oyunu satmak, fiziki bir ürününüzü satmakta bunların arasında yer alabilir. Bu sayede mobil ticaret yaparak para kazanabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

İlginizi Çekebilir

Blogger tarafından desteklenmektedir.
.comment-content a {display: none;}